Élelmiszeripar
Az élelmiszeriparban rendkívül fontos a megfelelő fertőtlenítő és tisztítószerek használata és a rendszeres, terv alapú takarítás, a HACCP rendszer elemeinek megvalósítása. Az élelmiszer-higiénia fontossága alapvető, mivel minden ember napi szinten kerül kapcsolatba feldolgozott élelmiszerrel, legyen szó akár készételről, akár alapanyagról. A gyártási folyamatnak biztosítania kell, hogy a feldolgozás során az élelmiszer nem szennyeződik sem kórokozókkal, sem vegyi anyagokkal, hiszen csak így biztosítható, hogy az élelmiszer táplálja a szervezetet, ne pedig károsítsa azt. Az élelmiszerbiztonság mellett fontos a működési, üzemi hatékonyság. A különböző vállalatoknak eltérő igényeik vannak, a professzionális tisztítószerek pedig lehetővé teszik, hogy ezeket az igényeket a leghatékonyabban kiszolgáljuk, így a takarítás gyorsabb és eredményesebb lesz, ezzel pedig idő és pénz takarítható meg. Minden márka csak annyit ér, mint a hírneve, az élelmiszeriparban pedig a jó hír egyik záloga biztonság.